Wetenschap

Lavendel en slaap

Hierbij een artikeltje over lavendel essentiële olie mbt de slaapkwaliteit.

Ze hebben een groep verpleegkundige genomen die vanwege nachtdiensten vaak ook slaapproblemen ondervinden. Wat je in het artikel kunt lezen is onderstaande:

Er is een experimenteel onderzoek uitgevoerd om de inhalatie-effecten (aromatische effecten) van lavendel essentiële olie te testen op onze slaapkwaliteit. Om dit te testen deden er 60 gezonde verpleegkundigen mee. Aan de experimentele groep werd gevraagd om na de nachtdienst drie minuten essentiële olie te inhaleren voor het slapen gaan en tevens gebruik te maken van een aromatische steen met lavendel (naast het bed). De effecten werden 4 dagen lang gerapporteerd door middel van meerdere vragenlijsten. Hieruit bleek dat de slaapkwaliteit hoger was van de experimentele groep in vergelijking met de controlegroep. Daarnaast bleek dat de experimentele groep minder vaak wakker was geworden in de nacht dan de controle groep.

Conclusie: lavender kan ingezet worden om de kwaliteit van slaap te verbeteren en zorgt dat je minder vaak wakker wordt in de nacht.

Voor het oorspronkelijk artikel klik op onderstaande link

Bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28077825

Raymond de Zeeuw

Image