De mens.

Ieder mens is een combinatie tussen lichaam en geest. Een unieke combinatie die ons maakt tot het mens dat we zijn. Als lichaam en geest perfect in balans zijn – als we lekker in ons vel steken – voelen we ons ontspannen, levenslustig en energiek. Is er een onbalans tussen lichaam en geest, dan ervaren we vermoeidheid, spanning onvrede enz.

Kinesiologie is gericht op het herstel van het verloren evenwicht zodat de (levens)energie weer vrij kan stromen

Het lichaam.

Bij het opsporen van een verstoring van je natuurlijke balans raadpleegt een kinesioloog de natuurlijke informatiebron; je lichaam. In een lichaam zorgen de spieren voor kracht. Je spieren houden je letterlijk op de been. Spieren reageren op lichamelijke en geestelijke onbalans. Denk bijvoorbeeld maar aan uitspraken als ‘stijf staan van schrik, verlamd zijn van angst of gespannen als een veer’. Emotionele omstandigheden die worden vertaald in lichamelijke uitingen. Veelal onbewust en ongewild en juist daarom zo eerlijk.

In deze extreme omstandigheden voelen we allemaal nog de reactie van ons lichaam, in alle subtiele gebieden zijn we dit contact met ons lijf verloren.

En juist in die schemergebieden ligt vaak de oorzaak van ons niet lekker gaan, het niet de juiste weg in ons leven kunnen vinden, het blijven herhalen van dezelfde fouten in ons leven, of doorlopend kwakkelen met onze gezondheid.

Kinesiologie.

Spierkracht vraagt energie en deze wordt aangevoerd door energiebanen over het hele lichaam. Bij een goede balans stroomt de energie vrij door deze banen, terwijl  een verstoring, op emotioneel, fysiek of chemisch niveau, leidt tot een blokkade.

Met een eenvoudige spiertest wordt de oorsprong van zo’n verstoring opgespoord en behandelbaar gemaakt. Deze methode staat bekend als kinesiologie en is ontwikkeld door de Amerikaanse chiropractor John Thie.

De kinesiologie is toepasbaar op een breed gebied en wordt in mijn geval ondersteund door diverse ander behandeltechnieken en ondersteunende therapieën zoals orthomoleculaire therapie, voedingsadviezen, essentiële oliën, leefstijlveranderingen etc.

Snel resultaat.

Doordat het lichaam zelf geraadpleegd wordt is dit een niet manipulerende manier van werken. Het lichaam weet zelf de kortste route terug naar harmonie! 
Door dit thuis te ondersteunen met oefeningen en t opvolgen van de gegeven adviezen zal je al snel de teugels van je leven weer in eigen hand terug krijgen!