Recht je rug.

Wie kent niet iemand met rugklachten? Of heeft zelf last van de nek, schouders of rug?

En hoe zou het zijn als jij direct daar een verandering in zou kunnen aanbrengen? Met simpele technieken die de klachten verminderen. Technieken die voor iedereen toe te passen zijn en zowel in je eigen kring verlichting geven als ook een fantastische aanvulling kunnen zijn op je praktijk. 

 

Twee dagen

Tijdens deze twee daagse training leer ik je werken met verschillende technieken dus bij elkaar een fantastisch resultaat geven. Je leert zien hoe de rug scheef staat en hoe je deze weer in balans kunt krijgen. Uiteraard gaan we oefenen op elkaar waardoor je zelf gaat voelen wat deze technieken teweeg kunnen brengen. 

Onze manier van leven.

Onze huidige manier van leven doet onze rug geen goed. We zitten veel, bewegen te weinig en hebben vaak een vreemde werkhouding voor onze rug. De afgelopen twee jaren met veel thuiswerken deden daar nog een schepje bovenop. 

Het zitten is voor ons lichaam een vreemde houding. De spieren rondom het bekken nemen deze stand niet goed waar en verslappen de waarneming. Hierdoor komt er ruimte tussen gewrichten en deze geven een scheefstand in t bekken wanneer we weer  opstaan en gaan lopen. 

Als deze niet gecorrigeerd wordt moet de hele rug boven een scheef bekken mee compenseren. En hierdoor krijgen de spieren het zwaar te verduren. 

Als je dan weet dat vrijwel ieder mens een scheef stand heeft kun je makkelijk achterhalen waar onze rugklachten vandaan komen. 

 

 

Voorovergebogen houding

Naast de scheefstand door beenlengte verschil zien we ook een gebogen houding ontstaan. Veelal door zwaar werk of bureau houding kantelt t bekken, worden de achterbeen spieren korter en zie je de bovenrug naar voren buigen. 

Deze houding zorgt voor veel spanningsklachten in de rug en wordt naarmate je ouder wordt steeds stijver en pijnlijker. 

Op lang termijn geeft dit flinke klachten of onderin de rug, of bovenin bij nek en schouders.

Spieren

Zolang spieren links en rechts van de ruggegraat evenveel te doen hebben zullen ze ontspannen blijven. Wanneer echter de ruggengraat verschuift ( scheefstand) zal aan 1 kant de spieren te kort worden en aan de andere kant de spieren moet verslappen. Dit is de basis voor spierproblemen in de rug, nek en schouders.

Als je de rug weer netjes recht maakt kunnen spieren aan beide kanten van de rug weer precies gaan doen waar ze voor bedoeld waren. Namelijk je rug recht houden en zorgen dat je (flexibel) kunt bewegen.

En dat is waar deze training over gaat!

Hoofdpijn en zo

Weet je dat er veel klachten zijn die hier uit voortvloeien? Zoals hoofdpijn, schouder en nek klachten, tenniselleboog, frozen shoulder etc. Al deze klachten worden positief beïnvloed als je de rug weer in de oorspronkelijke houding terug plaats waardoor de spieren weer kunnen ontspannen. 

Inhoud training

Tijdens deze twee daagse training ga ik je leren werken met verschillende technieken om de rug recht te zetten. Eventueel beenlengte verschil op te lossen. De spieren te ontspannen en klachten die hieruit voortvloeien op te lossen. 

Na deze twee dagen ben je in staat om een volledige behandeling te geven om de rug weer recht en pijnvrij te krijgen. 

Je leert ook welke oefeningen iemand nodig heeft en kan zelfs een flink aantal klachten bij jezelf oplossen. 

We gaan werken met technieken die uit de Dorn methode komen. Technieken die uit de cranio-sacraalmethode komen en technieken die uit de triggerpoint therapie komen. 

Bij elkaar geven deze methode snel verlichting bij veel klachten!

Voor wie?

Deze methode is aan te leren voor zowel mensen die hun dierbaren willen ondersteunen als ook voor mensen die deze techniek toe willen passen in een praktijk. 

Oliën 

Uiteraard worden deze technieken ondersteund door de olien van doTERRA, De werking van de olien maakt dat t makkelijker en veel minder pijnlijk is om de technieken toe te passen en omdat mensen thuis verder kunnen gaan met de oefeningen en deze ondersteunen met olie gebruik zul je zien dat er veel sneller resultaat te behalen is. 

Iedereen die ooit rug, schouder of nek klachten heeft gehad weet hoe fijn het is om zo snel mogelijk van je ongemak af te zijn!

Inhoud training

Je leert zien waar de onbalans in de rug vandaan komt. Je leert hoe je deze in de basis weer recht kunt zetten en met behulp van veel verschillende technieken leer je de spieren ontspannen. 

Je krijgt tijdens de training een duidelijke reader en tijdens de dagen zelf gaan we werken met de oliën erbij. De dagen zitten vol met praktisch oefenen naast uiteraard de theorie. 

De cursus wordt gegeven door Hellen Venix. Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in het behandelen van rugklachten. 

Mee doen? Geef je snel op via onderstaande link.

 

De training wordt gegeven in Beetsterzwaag – Friesland op een vrijdag en zaterdag. De dagen starten om 10.00 uur en we zijn uiterlijk rond 17.00 uur klaar. 

Lunch mag je zelf mee nemen, voor koffie en thee wordt gezorgd. 
De dagen zijn gevuld met vooral praktisch bezig zijn afgewisseld met theorie om de achtergrond te begrijpen. 

Enkele dagen voor de training ontvang je van mij een mail met alle informatie over de dagen zelf.