Huisstofmijt bestrijden

Verkouden? kom je snotterig uit bed? Loop je voortdurend met een volhoofd door huis?

Je zou zomaar te maken kunnen hebben met een huisstof mijt allergie. En daar kunnen we wat aan doen!

 

Huisstofmijten

Een voor het oog onzichtbaar beestje wat in alle huizen voorkomt. Het is vaak vindbaar in huisstof en daar dankt dit diertje ook zijn naam aan.  De stoffen die het uitscheidt zijn de prikkelende stoffen waar sommige mensen op reageren. 

Hoe kom je er van af?

Een simpele manier is om je matras, tapijt en gestoffeerde meubilair regelmatig schoon te maken met zuiveringszout (bakingsoda) en etherische olie.

Peppermint, Eucalyptus en Wintergreen hebben de eigenschap om mijten te doden. Als je dit combineert met zuiveringszout, wat vocht opneemt, geurtjes absorbeert en ontsmet, dan heb je een zeer effectieve huisstofmijt remedie. En natuurlijk weer vrij van chemicalien!

 

Hoe doe je het?

Verwijder het beddengoed en was dit op minimaal 60 graden. Doe het zuiveringszout en de etherische olie in de glazen pot. Goed schudden om het zuiveringszout en de olie te mengen.

Maak een combinatie van: 5 druppels Wintergreen, 3 druppels Lavender en 2 druppels Peppermint etherische olie.

Doe het mengsel in een zeef en zeef het over je matras. Deze hoeveelheid is genoeg voor een matras van 160 x 200. Als je een grotere matras hebt verdubbel dan de hoeveelheid. Laat het mengsel minimaal een uur op je matras liggen, langer is beter. Daarna stofzuigen en schoon is je matras.

Dit mengsel is ook fijn om je tapijt te reinigen. Volg hiervoor hetzelfde proces. Ik laat t een nacht liggen en zuig het dan de volgende dag weer op. Het ruikt dan heerlijk schoon en ik ben weer vrij van niet gewenste huisdieren.

3 reacties op “Huisstofmijt bestrijden

Geef een antwoord