chakra’s en olien

Wat zijn chakra’s?

In je lichaam zijn 7 belangrijke energiecentra aanwezig. Deze noemen we chakra’s

Zo’n centrum van energie draait rond en het sanskriet woord chakra betekend dan ook wiel

 

Ieder van deze energiestromen helpen je in balans te blijven. Je lekker te voelen en emotioneel goed in je vel te zitten. Wanneer er ergens een balans verstoord raakt merk je dat alles een beetje minder lekker loopt. Ook fysiek heeft dit invloed. Als je bv een periode van flinke stress doormaakt is je immuunsysteem minder sterk en je darmen kunnen bv ook lekker meedoen in alle stress.

 

We weten dus dat ons lichaam 1 geheel is en in 1 geheel bekeken kan worden als het gaat om klachten en ongemakken.

Een kort overzicht.

1.wortel chakra. Minder denken meer voelen. Deze zorgt ervoor dat je je stabiel voelt, geaard bent. Je voelt je veilig en zeker

2. tweede of sacraal chakra – minder klagen meer waarderen. Deze staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, maar ook beweging, seksualiteit en creativiteit

3. Derde of navelshakra – minder afwachten meer doen. Zit net boven je navel. Blijheid, zelfwaardering, zelfcontrole en energie staan hier centraal. Hier zit je energie om dat te bereiken wat je wilt bereiken. Als deze chakra in evenwicht is kun je er zijn zowel voor een ander als ook voor jezelf

4. Vierde of hartchakra – minder oordelen meer accepteren. Deze zit ter hoogte van je hart. Hier draait alles om energie, liefde, vriendelijkheid naar jezelf en de ander toe. Geborgenheid, vertrouwen, hoop en balans is alles waar deze chakra om gaat. Ik bemin en word bemind is het thema

5. keel chakra – minder praten meer luisteren. Deze zit ter hoogte van je keel en strottenhoofd. Deze heeft te maken met jezelf kunnen uiten. Je zelf laten horen, je eigen waarheid durven spreken. Dit geeft dan ook een soort zuivering in je hele systeem omdat je met je eigen waarheid naar buiten kunt komen

6. Voorhoofdchakra – minder fronsen meer lachen. Deze wordt ook wel derde oog genoemd. Het geweten speelt een grote rol in de keuzes die je maakt en de weg die je volgt. Dit gebied draait om helder weten. Je weg weten te vinden, voelen wat juist is voor jou en de handelingen daarop afstemmen.

7. zevende of kruinchakra – minder denken, meer voelen. Deze heeft alles te maken met eenheid, voelen dat je deel bent van een groot geheel. Beseffen dat al je keuzes jou beïnvloeden maar ook de wereld om je heen. Deze helpt je ook om alle energie optimaal door je lichaam te laten stromen

Een open of gesloten chakra?

Chakra’s kunnen uit balans raken. Door onze manier van leven bijvoorbeeld. Denk dan aan chemische producten, bewerkt voedsel en andere omgevingsfactoren. Maar ook heftige emoties en nare ervaringen kunnen een impact hebben op je energie en dus ook op je chakra’s

Daarnaast heeft ieder mens sterke en zwakke kanten in zijn karakter zitten. En als er een onbalans ontstaat zie je dat dit invloed heeft op je zwakke plek.

Dingen waaraan je kunt merken dat er een chakra uit balans is :

 • Weinig energie hebben
 • Hoe je je voelt over jezelf is afhankelijk van externe factoren
 • Weinig vertrouwen in buiten je comfortzone komen
 • Zekerheid zoeken in materieel bezit
 • Fysieke klachten
Hoe houdt je ze in bvalans?

Er zijn veel manieren om de energiehuishouding weer in balans te krijgen

Een daarvan is werken met essentiële oliën en dat is natuurlijk  mijn ding!

De chakra artikelen in deze blogs gaan dus over het gebruik van de essentiele olien van doterra. 

Je kiest een samenstelling die past bij de onbalans zoals jij deze ervaart. De roller van dat recept ga je 4 weken gebruiken en na een week of 4 evaluleer je voor jezelf of er al wat veranderd is. Zo niet ga je door met de roller en herhaal je dat na wederom een week of 4. Zo jam dan kun je overwegen een andere chakra te gaan ondersteunen. 

 

Hoe kies jij de juiste roller?

Om de juiste chakra te ondersteunen zijn er meerdere mogelijkheden om te achterhalen welke uit balans is.

Iedere chakra heeft zo zijn eigen werkingsgebied en eigen thema’s. En als er een uit balans is merken we dat best! Zo kan het zijn dat je dan steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Fysieke ongemakken ervaart of specifiek behoefte hebt aan een kleur of smaak. Dit helpt je te ontdekken welke chakra ondersteuning mag hebben.

Onderstaand lijstje kan je helpen een keus te maken. De uitgebreide informatie staat achterin in deze reader.

 • Via kinesiologie, een pendel of een biotensor kan vastgesteld worden welk energiecentrum ondersteuning kan gebruiken.
 • Welke geuren of kleuren trekken je aan of stoten je juist af
 • Lees de beschrijving en kijk naar de emotionele stukken
 • In welke ontwikkeling van je leven hebben zich heftige dingen voorgedaan
 • Welke emotionele thema’s komen vaak in je leven terug
 • Is er voeding die je graag wilt eten of juist niet lust
 • Welke van de chakra plaatjes vind je prettig om naar te kijken
 • enz

Make and Take

Met regelmaat geef ik een make and take over chakra’s. Op deze avonden ga je zelf ervaren wat de olien kunnen betekenen en welke chakra uit balans is. Je maakt een roller en krijgt een boekje vol met recepten en uitleg over chakra’s mee. 

Interesse? stuur gerust een PB voor de actuele data of hou de activiteiten pagina in de gaten. 

Chakra Balancing spray

Hier alvast een recept voor een balancing spray. Deze helpt de chakra’s onderling af te stemmen en geeft rust en balans terug. Je kunt deze ook gebruiken om een ruimte te zuiveren. 

Neem een glazen spray fles van ongeveer 250 ml. doe hier een eetlepel witch hazel of wodka in. Dit zorgt voor de houdbaarheid

Voeg nu de volgende oliën toe: 10 dr frankincense, 10 dr lavender, 5 dr myrrh, 5 dr wild orange en vul de fles af met water. Voor gebruik even schudden dan sprayen maar. Wil je je zelf insprayen? Spray dan naar boven toe en loop door de ontstane nevel heen. 

Upload Image...

Geef een antwoord