Hooikoorts

Hooikoorts

Zoveel mensen hebben er last van! Hooikoorts. Het is in de zomermaanden de meest gehoorde klacht. 
Wat veel mensen niet weten is dat de klachten verder gaan dan alleen niezen. 
Sommige mensen hebben juist daar helemaal geen last van en hebben totaal andere klachten.


En daardoor duurt het soms lang voor ze er achter zijn dat ook zij hooikoorts hebben. 

Klachten van hooikoorts

Als we het over hooikoorts klachten hebben kun je denken aan: hoofdpijn, vermoeidheid, druk in het hoofd, niezen, volle holtes, op griep lijkende klachten, misselijkheid, een vol hoofd, een vol gevoel in de oren en tranende ogen.

Je ziet dat er een scala aan ongemakkelijk is die je misschien niet in eerste instantie met hooikoorts associeert. 

.

De darmen

Zoals bij heel veel klachten en ongemakken komt ook hooikoorts voort uit de darmen. Klinkt wat vreemd denk ik?

Toch is het uiteindelijk heel logisch! 

Door onze manier van eten en leven ( stress) komt schimmel in de darmen voor. Suiker en suikers in onze voeding voeden direct deze schimmel met als gevolg dat het immuunsysteem het zwaar krijgt in de strijd tegen deze schimmel.  Zodra het immuunsysteem betrokken raakt slaat deze de informatie van deze schimmel op zodat het weet dat deze altijd bestreden dient te worden. (verworven immuunsysteem)

 

Pollen

En laat nou op pollen een soortgelijk stofje te vinden zijn. Omdat je immuunsysteem al geleerd heeft de strijd aan te gaan met deze schimmels zal het dus ook reageren op pollen.


Zo zie je dat uiteindelijk er een reactie komt op pollen terwijl deze echt niet gevaarlijk of bedreigend zijn.

Een soort menselijk foutje van je immuunsysteem dus.  Helaas wel met flinke gevolgen!

Essentiële oliën. 

En hier komen de essentiële oliën als hulptroep! De natuur heeft ons zoveel gegeven!

Lavender is van nature een anti histamine en helpt je om de reacties op pollen te verminderen. 

Je kunt de werking ondersteunen dus een combinatie te maken van deze lavender met gelijke delen peppermint ( opent de luchtwegen), lemon ( ondersteund te lever) en tea tree ( helpt je lichaam in de strijd tegen deze schimmel in de darmen.

Door lavender of de hooikoortsblend te gebruiken help je dus niet alleen je lichaam tegen de nare klachten van de hooikoorts, je helpt je lichaam ook om de darmen te ondersteunen zodat uiteindelijk de klachten kunnen verdwijnen. 

Lavender

Het advies is om eerst alleen lavender te proberen. Vaak is deze alleen al genoeg om de ongemakken draaglijk te maken. Je doet hiervoor een druppel op de bovenkant van je hand en likt deze eraf. 
En nee, dat is niet lekker! Maar hooikoorts is dat ook niet en de smaak van deze gaat echt snel weer voorbij. Voor kleine kinderen mag je het ook aan de buitenkant van de keel smeren.

Doet het na 10 minuten nog niets? Herhaal dan met nog een druppel.

Kwaliteit!

Waarschijnlijk onnodig om te vermelden maar de adviezen die ik geef zijn echt alleen voor doTERRA oliën bedoeld. Van dit merk weet ik zeker dat ze gegarandeerd zuiver zijn, geen chemicaliën bevatten, geen synthetische stoffen bevatten en altijd minimaal 3x getest zijn op zuiverheid.

Helaas beschermt de wet ons hierin niet en mag een olie als zuiver of biologisch verkocht worden als er maar 7% echte zuivere olie in t flesje zit. 


Voor je gezondheid niet echt een slimme keus, dus doe dit alleen met doTERRA!

Hooikoorts blend

 

Een samenstelling van gelijke delen lavender, peppermint, lemon en tea tree ( voorheen melaleuca) kun je in een leeg flesje mengen. Bij klachten neem je 1 druppel van deze samenstelling en brengt dit aan op keelgebied. Eventueel herhalen na 10 minuten wanneer je nog niet het gewenste resultaat hebt.

Over het algemeen zal je merken dat je een snelle afname van klachten ervaart. Je mag dit zo vaak herhalen als nodig en  je mag het zelfs preventief gebruiken als je weet dat er een flinke hooikoorts op komst is!

Luchtweg allergieën

Het fijne is dat de genoemde oliën bij alle luchtweg allergieën ondersteunend werken. Of het nu gaat om huisstofmijt of een reactie op je huisdieren, deze oliën zijn de eerste keus om in te zetten.

Bij luchtweg allergieën mag je ze gebruiken op dezelfde manier als bij hooikoorts. Tevens kun je ze ook in een diffuser doen in de ruimte waar je zelf bent. Ook dit werkt heel fijn tegen klachten!

Nog niet bekend met doTERRA en wil je dit graag zelf eens ervaren? Vraag dan een gratis sample aan. Ik geloof in de kracht van deze oliën en laat jou dat graag zelf ondervinden!

Stuur gerust via het contact formulier even een berichtje en jouw sample kan op de bus. 

 

P.S.: Uiteraard vervangt bovenstaand advies op geen enkele manier medische behandeling! Ik ben therapeut maar geen arts!

Hooikoorts

Geef een antwoord